Ajankohtainen

Terveyskylästä tukea ja työkaluja kuntoutumiseen

Julkaistu 14.10.2016 13.00

Terveyskylän uusin tulokas Kuntoutumistalo.fi on avannut porttinsa. Talosta löytyy työkaluja ja tukea toimintakyvyn vahvistamiseen aktiivisesti ja omatoimisesti.

Sairaus, toimenpide tai onnettomuus voi yllättäen heikentää ihmisen kykyä selviytyä arjesta. Kuntoutumistalo on verkkosivu kaikille kuntoutujille ja heidän läheisilleen, kuntoutettavan vaivan luonteesta ja suuruudesta riippumatta.

Tavoitteena on kannustaa kuntoutujaa vahvistamaan omaa motivaatiotaan ja selkeyttämään kuntoutumisen tavoitteita. Kuntoutumistalosta löytyy myös hyödyllisiä linkkejä Kelan ja järjestöjen tarjoamiin kuntoutuspalveluihin.

– Haluamme innostaa kuntoutujaa aktiivisuuteen. Kuntoutuminen tapahtuu arjessa ja kuntoutuja on siinä pääroolissa, sanoo HUS:in fysioterapeutti Miia Malmberg, joka on mukana rakentamassa Kuntoutumistaloa.

Kuntoutusoppaat ovat keskeinen osa talon tarjontaa. Ne sisältävät vinkkejä itsenäiseen harjoitteluun ja terveellisiin elämäntapoihin. Asiantuntijoiden laatimia kuntoutusoppaita on julkaistu nyt selkävaivoihin ja lantionpohjan laskeuman aiheuttamiin ongelmiin, kuten virtsankarkailuun. Ensi vuonna julkaistaan oppaita muun muassa aivoverenkiertohäiriöstä, lonkkaleikkauksesta ja sydänsairaudesta kuntoutuville.

Tervetuloa tutustumaan jatkuvasti kehittyvään sisältöön:

www.kuntoutumistalo.fi