Ajankohtainen

TerveyskyläPRO - käytännön ohjeita ammattilaiselta ammattilaiselle

Julkaistu 21.4.2021 10.30

TerveyskyläPROn sisällöt toimivat tärkeänä tukena sairaanhoitaja Erja Huttusen työssä. Kollegoille hän suosittelee esimerkiksi Potilaan kohtaaminen digitaalisissa palveluissa -valmennusta.

​​​Terveyskylä tarjoaa sisältöjä paitsi kansalaisten käyttöön, myös ammattilaisille. Yksi TerveyskylänPROn aktiivisista käyttäjistä on sairaanhoitaja Erja Huttunen.

TerveyskyläPRO-palvelussa Erja Huttunen käyttää erityisesti lihavuuden hoitoon ja uniapneaan liittyviä sisältöjä. Endokrinologian puolella hän on kohdannut kilpirauhassyöpää ja harvinaissairauksia sairastavia potilaita, ja myös näistä aiheista on löytynyt tietoa TerveyskyläPROsta.

TerveyskyläPROssa on hyviä ohjeita ammattilaisille käytännön työn tueksi. Jos ajatellaan esimerkiksi potilaan kohtaamista, palvelussa on hyvä opas hoitavasta vuorovaikutuksesta. Sitä olen hyödyntänyt omissa potilaskohtaamisissa, kertoo Erja Huttunen. Hän työskentelee KYSissä endokrinologian ja kliinisen ravitsemuksen poliklinikalla. Terveyskylä-maailma on Huttuselle tuttu, sillä hän on ollut mukana Diabetestalon kehittämisryhmässä.

Diabeteksen hoidossa käytetään paljon digitaalisia palveluja, jolloin esimerkiksi verkkokirjoittaminen voi olla ammattilaiselle tärkeä taito. Huttunen kannustaakin, että diabeetikoita hoitavat ammattilaiset tutustuisivat Potilaan kohtaaminen digitaalisissa palveluissa -valmennukseen.

Lisäksi Huttunen nostaa esiin haavanhoidon sisällöt:

Haavanhoidosta on palvelussa valtavasti tietoa. Varsinkin perusterveydenhuollossa diabeteshoitajat ovat paljon tekemisissä haavojen kanssa, ja TerveyskyläPROsta niihin liittyvä tieto löytyy yhteen pakettiin kasattuna.

TerveyskyläPRO on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten palveluportaali. TerveyskyläPRO täydentää ammattilaisten osaamista ja rohkaisee hyödyntämään uusia toimintatapoja omassa työssä.

Ammattilainen, kirjaudu ja tutustu TerveyskyläPRO-palveluun.

Teksti: Noora Karppinen

Kuva: Riikka Myöhänen, KYS viestintä