Ajankohtainen

Terveyskylän Piparitalo tuo apua joulustressiin

Julkaistu 20.12.2018 14.20

Terveyskylään on avattu oma talo joulustressaajille. Terveyskylän Piparitalo tarjoaa helppolukuisen selviytymispaketin joulun selätykseen ja auttaa joulustressaajia sekä heidän läheisiään löytämään uusia keinoja joulun kanssa pärjäämiseen.

​​​​

 

Terveyskylän Piparitalon sisältö on tuotettu yhdessä Korvatunturipalvelun, ahdistuspoliklinikoiden sekä joulusta selvinneiden kokemusasiantuntijoiden kanssa.

– Sen sijaan, että yritetään pärjätä kauppalistojen, edellisten vuosien kokemusten tai sukulaisten avulla, tarjotaan stressaajille keskitetty virtuaalinen piparikeskus, joissa hyödynnetään uusia sähköisiä palveluita, sanoo projektipäällikkö Sirkku Boucht Turun yliopistollisesta piparipajasta.

Terveyskylän Piparitalo kannustaa käyttämään virtuaalisia kokonaisratkaisuja esimerkiksi jouluherkkujen ja lahjojen kotiin hankkimiseksi.  Palveluista hyvin moni voidaan sähköistää aina joulukorttien lähettämisestä joulukuusen hankintaan.

Oirenavigaattori täydellisen joulun rakentajille

Oman stressitason mittaamiseksi on tarjolla oirenavigaattori täydellisen joulun rakentajille. Navigoinnin tuloksena jokainen apua tarvitseva voi saada palveluohjausta oman alueensa tukiryhmiin. Terveyskyälän Piparitalossa on mahdollisuus osallistua virtuaalisiin ryhmächat -tuokioihin, joissa toisilta joulustressaajilta voi saada arvokasta vertaistukea. 

– Joulun pyhien suunnittelua ja stressaajien toimintakykyä vahvistavaa palvelutarjontaa kehitetään kokoajan, iloitsee Terveyskylän Piparitalon virtuaalisia jouluvalmennuksia kehittänyt Minna Ervast Turun yliopistollisesta piparipajasta.

Terapiapolku äärimmäiseen jouluärtymykseen

Piparitaloon avataan pian myös uusia digitaalisia hoitopolkuja hallittuun jouluun valmistautuville, pitkäaikaisseurantaa kroonisesti joulusta kärsiville sekä puhtaasti VR ja AR-teknologiaa hyödyntäviä terapiapolkuja äärimmäiseen jouluärtymykseen.

– Turun pajan pääpiparimestari Ilkka Sairasen mukaan digipolut on kohdennettu ensimmäisessä kehitysvaiheessaan työssäkäyville lapsiperheiden isille ja äideille, jotka saavat joulusta selviytymiseen tukea uusin virtuaalisin menetelmin.

 ***********

Terveyskylän väki  toivottaa kaikille hyvää joulua ja kiittää Terveyskylä Tyksin kirjoittajatonttuja Sirkku Bouchtia, Minna Ervastia ja Ilkka Sairasta!