Ajankohtainen

Terveyskylän Omapolku-palvelut laajentuvat kansalliseen käyttöön – käyttökatko ensi viikolla

Julkaistu 5.4.2018 14.30

Terveyskylän Omapolku-palveluiden tarjontaa laajennetaan. Osassa palveluista on käyttökatko laajentumisen mahdollistavan siirron ajan eli 9.4.2018 klo 17–11.4.2018 klo 17.

​Terveyskylän Omapolku-palveluita otetaan käyttöön HUS:n lisäksi kaikissa muissakin yliopistollisissa sairaanhoitopiireissä. Terveyskylän tekninen alusta siirretään laajentumisen mahdollistamiseksi. 

Osassa kirjautumista vaativista Terveyskylän palveluista on käyttökatko siirron ajan eli 9.4.2018 klo 17–11.4.2018 klo 17. ​

Käyttökatko koskee seuraavia palveluita: 
  • Asiakkuudenhallinta eli CRM
  • Omapolku
  • Digihoitopolut 
  • Etävastaanotto
Käyttökatko ei koske: 
  • Terveyslaihdutusvalmennusta
  • Mielenterveystalon palveluita
  • VS2-testiympäristöä 

Terveyskylän ja sen talojen kaikille avoimia sisältöjä osioita
Kahden vuorokauden katkon aikana Omapolku-palvelut siirretään uuteen tuotantoympäristöön. Tämä mahdollistaa digihoitopolkujen avaamisen myös muualta kuin HUS-alueelta. Esimerkiksi yliopistosairaanhoitopiirien yhteistyössä käsikirjoittama insuliininpuutosdiabeteksen digihoitopolku on ensimmäisten kansallisten polkujen joukossa. Muutoksen avulla saadaan tekniset valmiudet palvella laajemminkin - tulevaisuudessa alusta voidaan ottaa käyttöön koko Suomessa.

Mikä on Omapolku?


Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Terveyskylän Omapolku-palvelukanava mahdollistaa sähköisen asioinnin asiakkaan ja hoitopaikan välillä sekä tarjoaa välineitä omahoitoon. Asiakkaan Omapolulle voidaan liittää potilasryhmäkohtaisia digihoitopolkuja, jotka täydentävät perinteistä sairaanhoitoa tai tarjoavat sille vaihtoehtoja.​