Ajankohtainen

Terveyskylän Omapolku-mobiilisovellus nyt myös ruotsiksi ja englanniksi

Julkaistu 21.6.2023 15.30

Terveyskylän Omapolun mobiilisovellus tuo digipolut sovelluksen käyttäjän taskuun. Sovellusta voi nyt käyttää myös ruotsin- tai englanninkielisenä.

​​

Terveyskylän Omapolku on terveyden- ja sosiaalihuollon digitaalinen palvelukanava. Sen sisältämät itsehoito-ohjelmat, terveydenhuollon digihoitopolut ja sosiaalihuollon digipalvelupolut joko täydentävät tai korvaavat perinteisiä vastaanottokäyntejä.

Osa Omapolku-palvelukanavalla olevista digipoluista on saatavilla Omapolku- mobiilisovelluksessa, jossa pääsee näppärästi hoitamaan omia tai puolesta-asioitavan terveysasioita. Myös itsehoito-ohjelmat tulevat Omapolku-mobiiliin vuoden 2023 aikana. Sovellukseen voi kirjautua rekisteröitymisen jälkeen suoraan PIN-koodilla tai Face ID:llä.

Uuden Omapolku-mobiilisovellusversion julkaisun jälkeen sovellusta voi käyttää suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä. Kieliversion saa vaihdettua, kun päivittää ensin sovelluksen sovelluskaupan kautta. Digipolut ovat käytettävissä valitulla kielellä, kun polun sisältö on käännetty. Kielen voi valita heti sovelluksen alussa. Sovellus kertoo, onko oma digipolku saatavilla halutulla kielellä.

Digipolkujen käännöstyö etenee

Kaikki HUSin digipolut tullaan kääntämään ruotsiksi, ja polkujen ruotsinnostyö jatkuu loppuvuoden ajan. Muiden hyvinvointialueiden polkujen ruotsinnoksesta vastaavat hyvinvointialueet itse.

- Kieliversioita tullaan vielä täydentämään elokuun julkaisuun, mutta oli tärkeää, että saimme Omapolku-mobiilin kieliversiot jo kesäkuussa käyttäjille, toteaa tuoteomistaja Juha Silander HUS Tietohallinnosta.

Omapolun mobiilisovellus löytyy sovelluskaupasta, josta asiakas voi ladata sen, kun hänelle avatut digihoitopolut on julkaistu mobiilissa. Ammattilaiset näkevät asiakkaan sekä selaimeen että sovellukseen täyttämät tiedot.

Lue lisää: