Ajankohtainen

Terveyskylälle kultaa HIMSS-Elsevier-kilpailussa!

Julkaistu 12.6.2019 11.40

Outstanding ICT Achievement-kilpasarjan voittaja julkistettiin  terveysteknologian suurtapahtumassa HIMSS19:ssä Helsingissä tänään.

​​​

Digitaalisen terveydenhuollon HIMSS-Elsevier-teknologiakilpailun tavoitteena on etsiä  ICT-ratkaisuja, jotka parantavat huomattavasti potilaiden hoitoa ja ratkaisevat sairaaloiden suuria haasteita.

Tästä nimenomaan Terveyskylässä on kyse: Terveyskylän ovat suunnitelleet yhdessä  erikoissairaanhoidon henkilöstö, potilaat ja IT-asiantuntijat. Potilaiden osallistaminen on  tärkeä osa kehittämisen mallia. 

Terveyskylän konsepti on otettavissa käyttöön missä tahansa terveydenhuollon organisaatiossa ja monistettavissa minkä tahansa potilasryhmän käyttöön. 

-Terveyskylä ei ole pelkkä teknologia-alusta, se on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa toiminnanmuutoksen tukeminen on olennaisessa osassa, kertoo Sirpa Arvonen HUSin Tietohallinnon Sähköinen asiointi-yksiköstä. 

Terveyskylä kilpaili kovassa seurassa: voitosta kilpailivat mm. Pohjola Sairaala ja Cambridge University Hospital.

​Palkinnon kävi kansainvälisen yleisön edessä noutamassa kehittämisjohtaja Visa Honkanen (HUS) 

HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan etusivulleTAYS Tampereen yliopistollisen sairaalan etusivulleOYS Oulun yliopistollisen sairaalan etusivulleKYS Kuopion yliopistollisen sairaalan sivulleTYKS Turun yliopistollisen keskussairaalan etusivulle