Ajankohtainen

Terveyskylä vastaanotti Suunnannäyttäjät-palkinnon Säätytalolla

Julkaistu 19.10.2018 12.30

Ykkössijalle päässyttä Terveyskylää kiiteltiin erityisesti palveluiden asiakaslähtöisestä ja osaamisverkostoja rakentavasta kehittämisestä.

​​​​​​​​​

"Virtuaalisairaala on saavutettava, lisää kansalaisten yhdenvertaisuutta ja autonomiaa sekä mahdollistaa erilaisten käyttäjien rajapinnat - läheiset, kansalaiset, viranomaiset, terveydenhuollon ammattilaiset, tutkijat. Hanke on jo nyt yhdistänyt hyvin monitasoista osaamista ja verkostoja. Tämä hanke on tärkeä osa soten digitalisoitumisen kokonaisuutta, palkinnon luovuttanut kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen toteaa.

Palkinnon vastaanottivat HUSin hallituksen puheenjohtaja Ulla-Marja Urho ja IT-kehitysjohtaja Mikko Rotonen HUS Tietohallinnosta.

Tämä palkinto saatiin yhteistyöverkostona yliopistosairaaloiden hankkeesta, joka mahdollistaa kehittyneiden terveydenhuollon digipalvelujen tuottamisen koko Suomeen yhdenvertaisesti ja tehokkaasti.  Vuosi 2018 on ollut monen luovan ja kehittävän työn vuosi suomalaisessa terveydenhuollossa”, sanoo Urho. 

Terveyskylässä yhdistyvät uudet teknologiat, kuten pilvipalvelujen käyttö, mobiilipäätelaiteiden ja keinoälyn yhdistäminen potilasta hyödyntäväksi paikasta ja ajasta riippumattomaksi kokonaisuudeksi. Sen rakentaminen ei ole ollut mahdollista ilman innostunutta terveydenhuollon ammattilaisten yhteistyötä ja verkostoa Suomen eri yliopistosairaaloista”, kertoo Rotonen 

Suunnannäyttäjät-kilpailun järjesti SuomiDigi-kehittäjäfoorumi, jonka tavoitteena on tukea julkisen hallinnon organisaatioita palvelujensa digitalisoinnissa.  


Päivitetty 23.10: 

HUS vastaanotti palkinnon, jonka sai Suomen yliopistollisten sairaaloiden yhteinen hanke Virtuaalisairaala 2.0.