Ajankohtainen

Terveyskylä HIMSS-Elsevier-teknologiakilpailun kärkikolmikkoon

Julkaistu 11.6.2019 19.55

Digitaalisen terveydenhuollon HIMSS-Elsevier-teknologiakilpailun tavoitteena on etsiä  ICT-ratkaisuja, jotka parantavat huomattavasti potilaiden hoitoa ja ratkaisevat sairaaloiden suuria haasteita. Outstanding ICT Achievement-kilpasarjan palkinto jaetaan  terveysteknologian suurtapahtumassa HIMSS19:ssä Helsingissä 12.6

 

Suomessa terveydenhuollon olisi pystyttävä tuottamaan nykyisillä resursseilla palveluita tuotantotehokkaasti yhä kasvavalle ikääntyvälle väestölle seuraavien vuosikymmenten aikana. 

Tämä silmällä pitäen Terveyskylässä tuotettiin konsepti, jossa erikoissairaanhoidon henkilöstö, potilaat ja IT-asiantuntijat suunnittelevat yhdessä digitaalisen palvelun. Konsepti on otettavissa käyttöön missä tahansa terveydenhuollon organisaatiossa ja monistettavissa minkä tahansa potilasryhmän käyttöön.

-Terveyskylä ei ole pelkkä teknologia-alusta, se on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa toiminnanmuutoksen tukeminen on olennaisessa osassa, kertoo Sirpa Arvonen HUSin Tietohallinnon Sähköinen asiointi-yksiköstä. 

Voitosta Terveyskylän kanssa kilpailevat Pohjola Sairaala ja Cambridge University Hospital.