Ajankohtainen

Terveyskylä.fi-palvelun sisältöjä nyt myös ruotsiksi – Hälsobyn stöder nu också på svenska

Julkaistu 25.9.2017 14.00

Terveyskylään on nyt noussut myös ruotsinkielisiä taloja.

Ensimmäisessä aallossa käännökset on tehty Kivunhallintatalosta, Kuntoutumistalosta, Naistalosta ja Painonhallintatalosta. Syksyllä avautuu vielä muutama ruotsinkielinen talo, ja ensi vuonna monta lisää. Tervetuloa tutustumaan: www.halsobyn.fi

Välkommen till Hälsobyn


Hälsobyn är en digital vårdtjänst som erbjuder information och stöd för alla, vård för patienter och arbetsredskap för vårdpersonalen. Hälsobyn består av hus med olika teman kring hälsa och sjukdom. Hälsobyn utvecklas i samarbete med universitetssjukhusens hälsovårdsproffs och patienter.

De första fyra svenskspråkiga husen i Hälsobyn är Hälsovikthuset, Kvinnohuset, Rehabiliteringshuset och Smärtkontrollhuset. De övriga husen översätts under hösten och nästa år. Du hittar os på adresset www.halsobyn.fi, välkommen på besök!

Hälsovikthuset: Hälsovikthuset.fi är en e-hälsotjänst som hälsovårdsproffs utvecklat för att stöda viktkontroll och hälsosamma sätt att gå ner i vikt.

Kvinnohuset: Tillförlitlig information och stöd till kvinnor och familjer i olika skeden av livet. I huset finns information om kvinnosjukdomar, graviditet, förlossning och fertilitet.

Rehabiliteringshuset: Våra virtuella tjänster stödjer patientens självständiga rehabilitering. Med hjälp av tjänsterna kan man också dra nytta av väntetiden för behandling.

Smärtkontrollhuset: Smärtkontrollhuset erbjuder information om smärta och tips för egenvård. Tjänsten hjälper patienten att förstå sin smärta och utveckla sin smärtlindring.