Ajankohtainen

Terveyskylään kolme uutta taloa - Leikkaukseen.fi, Syöpätalo ja Vertaistalo avattu

Julkaistu 30.5.2017 12.35

Terveyskylä.fi laajenee uusilla palveluilla syöpä- ja leikkauspotilaille. Myös vertaistukea tuodaan entistä lähemmäs kaikkia suomalaisia.


Käytännöllinen ja tutkittu tieto auttaa sairastamisen eri vaiheissa. Pelkkä tieto ei kuitenkaan aina riitä, vaan lisäksi tarvitaan konkreettista tukea, arjen sujumisen vinkkejä ja ammattilaisen neuvoja.

Leikkaukseen.fi -palveluun on koottu kattava tietopaketti sairaalassa tehtävään toimenpiteeseen valmistautumiseksi ja leikkauksesta toipumiseksi. Sivustolla kerrotaan myös leikkauspäivän kulusta. 
”Hyvä valmistautuminen takaa sujuvamman leikkauksen ja nopeamman toipumisen”, toteaa anestesiasairaanhoitaja ja Leikkaukseen tulijan talon projektityöntekijä Eija Suomalainen.

Syöpätalo antaa tietoa syöpätaudeista ja hoidon kulusta. Jatkossa syöpäpotilaiden elämää helpottavat myös digitaaliset hoitopolut, jotka täydentävät perinteistä sairaalahoitoa. Ne tarjoavat uusia mahdollisuuksia sairauden seurantaan, hoitoon ja ammattilaisten tavoittamiseen. ”Digihoitopolun avulla potilaan on helpompi sovittaa sairauteen liittyvien asioiden hoito muuhun elämään. Veritautipotilaiden kanssa pidetyssä työpajassa tämä nähtiin hienona edistysaskeleena”, sanoo Syöpätalon projektipäällikkö Susanna Tiililä.

Vertaistalo auttaa potilaita ja heidän läheisiään löytämään tukea paikasta ja ajasta riippumatta. Sivuilla on muun muassa hakukone, jolla etsiä apua tarjoavia potilasyhdistyksiä. Vapaaehtoisten antama vertaistuki osana sairaalan palveluita pitää huolta ihmisistä jo sairastumisen alkuvaiheessa. "Vertaistuen avulla voi saada toivoa tulevaisuuteen", tiivistää toimintaa sairaalassa koordinoivan OLKA-hankkeen projektipäällikkö Anu Toija

Mikä on Terveyskylä? 


Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden ja erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Tietosisältö on veloituksetta kaikkien käytössä. Potilaille tarkoitettuihin digitaalisiin hoitopolkuihin vaaditaan lääkärin lähete.

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä tukevat pitkäaikaisen sairauden kanssa elämisessä. Palvelut täydentävät perinteistä sairaalahoitoa.

Terveyskylässä ovat avoinna toukokuun uusien talojen lisäksi Aivotalo, Allergia- ja astmatalo, Harvinaissairauksien talo, Mielenterveystalo, Naistalo, Niveltalo, Kuntoutumistalo ja Kivunhallintatalo, Painonhallintatalo, Reumatalo, Sydänsairauksien talo, Verisuonitalo sekä Helsingin Biopankki ja ammattilaisten osio. Vuoden 2018 loppuun mennessä avoinna on noin 30 taloa.

Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihankkeessa, joka on viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteinen projektikokonaisuus. Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa hanketta. 

Lue lisää:

facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi

www.virtuaalisairaala2.fi, facebook.com/virtuaalisairaala2.0, Twitter @vsairaala