Ajankohtainen

Syyskuussa vietettävä migreeniviikko jakaa tietoa migreenistä teemalla "ota migreeni vakavasti"

Julkaistu 11.9.2023 9.00

Migreeniä esiintyy noin 10 prosentilla aikuisista. Suomen Migreeniyhdistyksen järjestämää migreeniviikkoa vietetään 11. – 17. syyskuuta ja Euroopan migreenipäivää 12. syyskuuta.

Suomen Migreeniyhdistys järjestää vuosittain migreeniviikon, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta migreenistä sairautena. Vuoden 2023 Migreeniviikon teema on: Ota migreeni vakavasti. Tämän lisäksi Euroopan migreeni- ja päänsärkyliitto (European Migraine and Headache Alliance) EMHA järjestää vuosittain 12.9. Euroopan migreenipäivän. Tämän vuoden teemana on migreeniin liittyvän stigman vähentäminen.

Migreeni mielletään monesti päänsäryksi, mutta siihen liittyy monimuotoinen kohtausoireisto, joka aiheuttaa hankalimmillaan merkittävää työ- ja toimintakyvyn heikkenemistä. Päänsäryn lisäksi migreenikohtauksen aikana voi esiintyä pahoinvointia tai oksentelua sekä valot, hajut ja äänet voidaan kokea epämiellyttävinä. Migreeni on yleinen sairaus, yksi kymmenestä sairastaa migreeniä jossain vaiheessa elämää. Migreeniä esiintyy kaikissa ikäryhmissä, mutta useimmiten se vaivaa työikäisiä henkilöitä.

Haluaisitko tietää lisää migreenistä ja sen hoidosta? Aivotalosta löydät tietoa näistä aiheista. Aivotalon sivuston ovat rakentaneet Suomen yliopistosairaaloiden neurologian, neurokirurgian ja neuropsykologian ammattilaiset yhdessä potilasjärjestöjen kanssa.