Ajankohtainen

Mittalaitteet ja sensorit ovat ahkerassa käytössä

Julkaistu 7.8.2017 15.45

Jopa kolme viidestä Terveyskylän gallupin vastaajista seuraa terveyttään mittalaitteilla ja sensoreilla.

Kysyimme Terveyskylä.fi -verkkopalvelun gallupissa huhtikuun 2016 - heinäkuun 2017 välisenä aikana mittalaitteiden ja sensoreiden käytöstä oman terveydentilan seuraamisessa. Vastaajista 16 prosenttia kertoi seuraavansa päivittäin terveydentilaansa erilaisten laitteiden ja mittareiden avulla ja 42 prosenttia käytti laitteita ja sensoreita silloin tällöin. 40 prosentilla vastaajista mittalaitteet eivät ole käytössä laisinkaan. Saimme vastauksia yhteensä 1421 ihmiseltä.

- Tulos yllätti positiivisesti! Tuloksissa näkyy, että kiinnostus oman terveydentilan seuraamiseen on hyvässä nosteessa, toteaa Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeen mobiilikehittämisen projektipäällikkö Sami Laakkonen HUS:sta.

- Sovellukset ja sensorit ovat kehittyneet helppokäyttöisemmiksi ja tarjoavat käyttäjilleen hyödyllistä ja mielenkiintoista informaatiota. Moniin sovelluksiin on tuotu mukaan erilaisia motivointi- ja opetustoimintoja, jotka houkuttelevat käyttäjiä jatkamaan käyttöä. Jatkossa tämän tyyppisten sovellusten ja sensorien tuottamaa tietoa voidaan hyödyntää entistä paremmin myös käyttäjän taustatietoina terveydenhoidossa, Laakkonen jatkaa.