Ajankohtainen

Omapolulle tallennetut aktiivisuustiedot näkyvät nyt myös Omakannassa

Julkaistu 13.12.2018 13.45

Nyt on mahdollista tallentaa sykemittarin, aktiivisuusrannekkeen tai vaa´an keräämiä tietoja Terveyskylän Omapolulle ja saada ne näkymään myös KELA:n Omakanta-palvelussa.

 

​Uuden kytköksen ansiosta on mahdollista tallentaa älypuhelimen hyvinvointisovellusten tai aktiivisuusmittarin keräämiä tietoja Terveyskylän Omapolku-palvelukanavalla ja saada ne näkymään myös KELA:n Omakanta-palvelun hyvinvointiosiossa. Ensi vaiheessa tämä onnistuu Fitbitin, Polarin ja Withingsin (Nokia) laitteilla.

Osa ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa

Erityisen hyödyllistä henkilökohtaisten seurantatietojen saaminen laitteista näkymään Terveyskylän Omapolulla on silloin, kun potilaalla on hoitojakso käynnissä digihoitopolulla. Kerätty tieto jää talteen omaan mittaushistoriaan, joten seurantaa on helppo tehdä itse.

Kansalaisten oma terveydenseuranta on tärkeää tehdä näkyväksi myös ammattilaisille. Näin se tulee luontevaksi osaksi elämäntapaohjausta ja ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa.

Tulevaisuudessa voit antaa luvan myös terveydenhuollon ammattilaisille nähdä mittauslaitteittesi tulokset Terveyskylän Omapolulla ja Omakanta-palvelusta. Tällä hetkellä tiedot ovat vain sinun itsesi nähtävissä”, kertoo projektipäällikkö Sami Laakkonen, HUS tietohallinnon sähköisistä asiointipalveluista.

Luvan antaminen on mahdollista kun eduskunta on hyväksynyt asiakastietolain. Sen jälkeen asiakas voi antaa terveydenhuollon ammattilaiselle luvan tarkastella Terveyskylän Omapolulla ja Omakanta-palvelun hyvinvointiosiossa näkyviä aktiivisuustietoja.

Tietoa Terveyskylän Omapolusta  

Tietoa Omakannan Omatietovarannosta