Terveyskylään tehdään nyt kuukausittain 250 000 käyntiä, joiden aikana avataan 2 miljoonaa tietosivua. ”Se on hyvän kokoisen median verran, ja kertoo siitä, kuinka paljon luotettavalle ja ymmärrettävälle terveyssisällölle on kysyntää”, toteaa HUS:n kehittämisjohtaja, lastenlääkäri Visa Honkanen.
Palvelun vilkkain ja myös vanhin osio on Mielenterveystalo. Se tuo liikenteestä puolet ja kävijämäärät kasvavat yhä jatkuvasti. Terveyskylän uudempien talojen käyttö kasvaa varsin jyrkillä käyrillä. Niiden kävijämäärät ja sisältöjen kulutus on yli kolminkertaistunut vuoden aikana. Ensi vuonna kävijöiden, käyntien ja avattujen sivujen lukumäärät tulevat olemaan huomattavasti suuremmat: ”Siirrymme paikallisesta aidosti valtakunnalliseen sarjaan”, toteaa Honkanen.
”Olen koko Terveyskylän ja sitä luotsaavan Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeen johdon tavoin positiivisesti yllättynyt kahdesta asiasta - valtavasta kävijämäärien kasvusta sekä henkilökunnan ennakkoluulottomuudesta ja innosta osallistua palveluiden rakentamiseen. Yli 1250 erikoissairaanhoidon ammattilaista Suomen viidestä yliopistosairaalasta on ollut mukana rakentamassa sisältöjä omasta halustaan. Tekeminen on totisesti otettu omaksi”, iloitsee Honkanen, joka oli mukana perustamassa Terveyskylää ja on nykyään sen rakentamisesta vastaavan Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeen johtoryhmän puheenjohtaja.