Siirry sivun sisältöön

Kysy lääkkeistä asiantuntijoilta - valtakunnallinen Lääkehoidon päivä 14.3.2024

Lääkkeet herättävät usein paljon kysymyksiä: Miten lääke vaikuttaa? Mitä haittavaikutuksia lääkkeellä on? Voiko käyttää yhdessä toisen lääkkeen kanssa?

Julkaistu 3.4.2024 klo 17.01

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä. Päivän tavoitteena on rohkaista lääkkeiden käyttäjiä kysymään ja keskustelemaan lääkkeistään ja omasta lääkehoidostaan terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Teemapäivää on vietetty vuosittain maaliskuussa jo vuodesta 2012 alkaen.

Vuoden 2024 teema on Lääkehoidon päivä on joka päivä

Lääkehoidon päivänä 14.3.2024 järjestetään useita paikallisia tapahtumia, ja esimerkiksi eri potilasjärjestöt ja apteekit järjestävät maksuttomia tapahtumia. Lisäksi Fimea järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin klo 13.15–15.00.

Lääkkeisiin liittyvää tietoa löytyy myös Terveyskylän Lääketalosta, missä muun muassa kerrotaan, miten lääkkeitä pitäisi säilyttää oikein ja miksi kaikki yhteisvaikutukset eivät aina ole huonoja.

Lisäksi HUS-alueen ja Kymenlaakson hyvinvointialueen terveydenhuollon ammattilaisilla on mahdollisuus kysyä lääkkeistä HUS Apteekin farmaseutilta Lääketalon chatissa.