Ajankohtainen

Kuntoutumistalosta tietoa kaatumisten ehkäisyyn

Julkaistu 17.6.2022 8.00

Kuntoutumistalossa on julkaistu Kaatumisten ehkäisy -sisältökokonaisuus, joka auttaa sinua liikkumaan ja toimimaan turvallisesti ja vähentämään kaatumisvaaraa.

​​

Kaatumisten ehkäisy -kokonaisuus tarjoaa tietoa ja käytännön vinkkejä omaan tai läheisen elämäntilanteeseen, jossa kaatumisvaara on kasvanut. Sisällön ovat tuottaneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset kansallisessa yhteistyössä.

Kokonaisuuteen on koottu tietoa siitä, miten voit itse liikunnalla ja elintavoilla vaikuttaa kaatumisten ehkäisyyn. Lisäksi saat vinkkejä, miten voit muokata omaa tai läheisesi elinympäristöä turvallisemmaksi liikkumisen kannalta. Pienillä käytännön toimenpiteillä voi olla suuri merkitys sujuvan arjen ja omatoimisuuden säilyttämisen kannalta.

Kokonaisuudessa kerrotaan myös, miten jotkut sairaudet ja lääkkeet voivat lisätä kaatumisvaaraa. Näistä on hyvä olla tietoinen, jotta pystyy varautumaan hankaliin tilanteisiin.

Tutustu tarkemmin Kuntoutumistalon Kaatumisten ehkäisy -kokonaisuuteen:

  • Kaatumisten ehkäisy (Kuntoutumistalo.fi)
  • Kaatumisten ehkäisy -kokonaisuus ohjauksen tukena

    Kuntoutumistalon Kaatumisten ehkäisy -kokonaisuuden sisältöjä voi hyödyntää ohjaustilanteissa sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä järjestöissä. Kokonaisuudesta löytyy linkkejä erilaisiin suosituksiin ja harjoituksiin sekä muualle Terveyskylään. Kun ohjattava tutustuu sähköisessä muodossa olevaan materiaaliin ensin yhdessä ammattilaisen kanssa, tämä voi madaltaa kynnystä hakeutua tiedon äärelle myöhemmin itsenäisesti. Sisältö voi toimia ohjaustilanteessa myös tarkistuslistan tavoin.