Ajankohtainen

Kuntoutumistalon Pulmanavigaattori tarjoaa tietoa ja tukea elämän pulmiin

Julkaistu 11.5.2018 12.00

Tarvitsetko tietoa ja apua hyvinvoinnin tai sosiaaliturvan kysymyksissä? Tutustu Terveyskylä-verkkopalvelun uuteen Pulmanavigaattoriin.

Pulmanavigaattori on sosiaalityön ammattilaisten laatima työkalu, jonka avulla voit arvioida omaa tai läheisen sosiaalisen tuen tarvetta. Se tarjoaa tietoa, tukea ja apua kaikenikäisille esimerkiksi perhe-elämän haasteiden, toimeentulon, asumisen, työllistymisen ja oman jaksamisen pulmissa.

Tukea ja palvelunohjausta on saatavilla ympäri vuorokauden.

- Pulmanavigaattorin avulla tavoitamme sosiaalisen tuen tarpeessa olevat aiemmin sekä myös ne, joita emme nyt tavoita lainkaan, navigaattorin kehittämisessä alusta asti mukana ollut sosiaalityöntekijä ja projektikoordinaattori Katariina Kohonen kertoo.

Terveydenhuollossa vastaavanlaisia oirenavigaattoreita on ollut käytössä jo pidemmän aikaa.

- Sosiaalihuolto on ollut digitalisoitumisen suhteen jälkijunassa ja Pulmanavigaattori vastaa nyt tähän tarpeeseen, Kohonen lisää.

Pulmanavigaattorin avulla sosiaalityön palveluvalikoimaa lisätään ja monipuolistetaan. Se ei kuitenkaan korvaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen tekemää hoidon- tai palvelutarpeen arviointia, eikä sitä ole tarkoitettu hätätapauksiin tai kiireellistä hoitoa vaativiin tilanteisiin. 

- Vuorovaikutuksen katoamisesta ei siis ole huolta, Kohonen sanoo.

Julkaistua Pulmanavigaattoria kehitetään jatkuvasti, ja käyttäjiltä kerätään palautetta kehittämisen avuksi.

Pulmanavigaattori löytyy Kuntoutumistalosta, jota rakennetaan osana yliopistosairaaloiden Terveyskylää.

- Tarkoituksena on, että jatkossa Pulmanavigaattoriin voidaan ohjata muistakin Terveyskylän taloista, jolloin kansalaiset voivat hyödyntää sitä eri taloista käsin, sanoo Pulmanavigaattorista tutkimusta tekevä sosiaalityön kehittäjä Miina Arajärvi.


Tutustu Pulmanavigaattoriin​.​​