Ajankohtainen

Koronabotti uudistuu: Uudellamaalla voi varata  ajan  testiin Koronabotin kautta

Julkaistu 9.9.2020 11.00

Koronabottia voi edelleen käyttää sen arvioimiseen, onko syytä käydä koronatestissä. Uutuutena Uudenmaan asukkaille tarjotaan itsepalveluajanvarausta testiin. Koronabotin psyykkisen tuen ohjelma on kaikkien käytössä edelleen.

​​​​​​​​Koronabotin ajanvarauksessa Uudellamaalla poikkeuksena ovat helsinkiläiset, jotka voivat varata itse koronatestin Omaolossa, jonne on ohjaus koronabotista.

Vastattuaan Koronabotin​ oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen ajan koronatestiin. Ennen ajanvarausta on tunnistauduttava pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen avulla sekä täytettävä esitiedot. Ajan varaaminen toisen henkilön, esimerkiksi lapsen, puolesta tulee mahdolliseksi myöhemmin.

Varattuaan ajan koronatestiin asiakas saa tekstiviestillä vahvistuksen näytteenottoajasta sekä tulo-ohjeet ja ajanperuutusohjeet.

Positiiviset koronanäytetulokset näkyvät Omakannassa viiveellä eli kuntien tartuntatautiyksikköjen kirjattua tulokset kunkin kunnan potilastietojärjestelmään. Negatiiviset testitulokset saadaan näkyville Omakantaan arviolta vasta lokakuun alkupuolella.

Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa sairastuneelle ja kysyy altistumistietoja.

Koronavirustestiin HUSin alueella pääsee edelleen myös soittamalla oman kunnan ohjeiden mukaisesti koronaneuvontapuhelimeen, terveysasemalle, Päivystysapuun tai Omaolo-palvelun kautta.

Palvelun tuottavat HUSin Epidemiologinen yksikkö ja HUS Tietohallinnon Sähköiset asiointipalvelut.

Siirry koronabottiin

Personer som bor inom HUS område kan nu själva boka en tid till en coronavirusprovtagning via Coronaguiden.

Läs mera:

People living in the HUS area can now book an appointment for coronavirus sampling using the Coronabot:

Read more: