Ajankohtainen

Käytännön oppia digipalveluiden suunnitteluun

Julkaistu 12.4.2018 14.30

​​Miten rakentaa digihoitopolku ja käynnistää toiminnanmuutos omassa yksikössä? Miten viestiä verkossa potilaan kanssa? Terveyskylän uudet digitaaliset koulutukset tukevat sote-ammattilaisen digiosaamista. 

​​​​
​​​ ​Terveyskylässä on julkaistu kaksi uutta verkkovalmennusta: Potilaan kohtaaminen digitaalisessa palvelussa kertoo millaisia uudenlaisia vuorovaikutustaitoja uudet digipalvelut vaativat. Digihoitopolun aloitusvalmennus taas kuvaa käytännönläheisesti digihoitopolun rakentamisen vaiheet. 

Voit tutustua valmennusmateriaaleihin itsenäisesti tai yhdessä kollegoiden kanssa. Valmennukset toimivat hyvänä keskustelunavauksena esimerkiksi tiimi- tai osastokokouksissa.  

Kun digihoitopolun aloitusvalmennus on käyty läpi ja sen osana oleva työkirja täytetty, voi osallistua luokkahuoneharjoituksiin, jossa saa neuvoja kädestä pitäen.  

Osana Potilaan kohtaaminen digitaalisessa palvelussa -koulutusta kokemuksistaan kertovat jo nyt digitaalisia palveluita tarjoavien klinikoiden edustajat. Pirgit Silvast-Äikäs HUS diaalysipoliklinikalta ja syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri Eeva Rahko OYS:in palliatiivisen hoidon yksiköstä kertovat etäyhteyksien käyttämisestä: 

 – Etävastaanoton kokevat hyväksi etenkin ne potilaat, jotka asuvat kaukana ja joutuisivat tulemaan paikan päälle vain pikaisesti jonkun pienen asian vuoksi, kuten katetrinjuuren tarkistukseen, Silvast- Äikäs kertoo. 

Tutustu tarkemmin Pirgit ja Eevan ajatuksiin ja muihin Terveyskylän ammattilaisille suunnattuihin valmennuksiin ja aineistoihin TerveyskyläPRO-palveluissa osoitteessa  ammattilaiset.terveyskyla.fi  

Uudet valmennukset: