Ajankohtainen

Haluatko osallistua Terveyskylän talojen ja TerveyskyläPRO-palvelun uuden julkaisualustan betatestaukseen?

Julkaistu 9.2.2024 13.30

Terveyskylän talojen ja TerveyskyläPRO-palvelun julkaisujärjestelmä vaihtuu maaliskuussa 2024. Etsimme tällä hetkellä testaajia 19.–23.2. toteutettavaan kohdennettuun betatestaukseen.

Huom! Ilmoittautuminen molempien palveluiden betatestaukseen on saavuttanut enimmäismääränsä. Kiitämme kaikkia kiinnostuneita!

Betatestauksen tarkoituksena on kerätä käyttäjiltä palautetta ja havaita mahdollisia puutteita betaversioiden toiminnassa. Terveyskylän taloista ja TerveyskyläPRO-palvelusta tullaan julkaisemaan myös kaikille avoimet betaversiot tutustumista varten, mutta nyt etsimme henkilöitä erilliseen kohdennettuun testiryhmään. Testiryhmään ilmoittautuneille toimitetaan 19.2. sähköinen kyselylomake, jossa he vastaavat tarkennettuihin kysymyksiin ja voivat näin osallistua palveluiden jatkokehittämiseen.

Huom! Betatestauksessa testataan uuden alustan teknologiaratkaisuja, niiden suorituskykyä sekä niihin liittyviä mahdollisia puutteita tai virheitä. Betatestauksessa ei ole tarkoitus ottaa kantaa palveluiden sisältöihin – korkeintaan niiden näkyvyyteen uudella alustalla.

Kuka soveltuu betatestaajaksi?

Betatestaukseen osallistuvan tulee täyttää seuraavat edellytykset:

  • Testaajan tulee olla Terveyskylän talojen tai TerveyskyläPRO-palvelun niin sanottu peruskäyttäjä, joka ei ole mukana Terveyskylän palveluiden kehittäjä- tai sisällöntuottajaverkostossa.
  • Terveyskylän talojen testaaja voi olla kansalainen tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen. TerveyskyläPRO-palvelun betatestaukseen voivat osallistua vain sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset.
  • Testaajalla on mahdollisuus testata sekä tietokoneella että mobiililaitteella . TerveyskyläPRO-testaajien osalta mobiililaitetestaus ei ole välttämätöntä.
  • Testaajalla on mahdollisuus tehdä testausta 19.–23.2. välisenä aikana. Betatestaukseen toivotaan käytettävän vähintään 30 minuuttia (15 minuuttia tietokoneella ja 15 minuuttia mobiililaitteella). Testauksen voi tehdä mihin aikaan tahansa testaukseen varatulla aikavälillä, mutta koko 30 minuutin testaus toivotaan tehtävän yhdellä kertaa. Betatestaajille toimitettu kyselylomake tulee täyttää yhdellä kertaa. Lomakkeen täyttämistä ei voi keskeyttää ja jatkaa myöhemmin.

Voit ilmoittautua betatestaajaksi oheisten ilmoittautumislomakkeiden kautta. Huomaa, että Terveyskylän taloille ja TerveyskyläPRO-palvelulle on omat lomakkeensa. Betatestaukseen otetaan mukaan 50 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Ilmoittautumislomakkeella kysytään vain sähköpostiosoite, johon kyselylomake toimitetaan. Muilta osin testaukseen osallistuminen on anonyymia. Sähköpostiosoitetta ei käytetä muihin tarkoituksiin kuin kyselylomakkeen toimittamiseen. Testausjakson jälkeen testaajien sähköpostiosoitteet poistetaan betatestauksen testiryhmärekisteristä.

Huom! Ilmoittautuminen molempien palveluiden betatestaukseen on saavuttanut enimmäismääränsä. Kiitämme kaikkia kiinnostuneita!

Artikkelia on päivitetty 19.2.2024