Ajankohtainen

Haavanhoitoon neuvoja kansalaisille ja ammattilaisille

Julkaistu 29.1.2019 12.10

Haavatalo tarjoaa kaikille tietoa erilaisista akuuteista ja kroonisista haavoista. Ammattilaisille on oma kroonisten haavojen hoidon opas TerveyskyläPRO-palvelussa.

​​​​​Haavatalo.png

​​Krooniset haavat kuten painehaavat, diabetesperäiset haavat ja laskimovajaatoiminnan aiheuttamat haavat tuottavat potilaille pitkäaikaista kärsimystä. Haavatalo tukee potilaiden, heidän läheistensä sekä ammattilaisten välistä yhteistyötä ja auttaa potilaita haavojen omahoidossa.  Sivuilta löytyy tietoa myös haavapotilaan vertaistuesta ja sosiaaliturvasta.

Esimerkiksi diabetekseen liittyvä valtimokovettumatauti heikentää verenkiertoa ja hermovaurio vaimentaa tuntoaistin. Tämän vuoksi jalkoihin syntyy herkästi haavoja ja ihorikko saattaa suurentua vaikeahoitoiseksi haavaksi. Haavatalon hoito-ohjeet auttavat siis myös diabeetikkoja.

"Haavatalo on ensimmäinen virtuaalinen haavapotilaille suunnattu laajempi kokonaisuus, missä on pyritty kattavasti esittämään tietoa eri haavatyypeistä, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta. Myös potilaan omahoito-osuus on laaja, ja sen tarkoituksena on voimaannuttaa potilasta elämäntapamuutoksiin.", toteaa erikoislääkäri Kirsi Isoherranen HUS Haavakeskuksesta.

Verkkopalvelu on rakennettu kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien yhteistyönä. Lisäksi yhteistyökumppaneita ovat mm. Diabetesliitto ja Suomen haavanhoitoyhdistys ry sekä Savonian ammattikorkeakoulu.

Klikkaa itsesi sisään Haavataloon!

Myös ammattilaisille on tarjolla materiaalia: krooniset haavat-opas löytyy TerveyskyläPRO-palvelusta (vaatiii VRK-kortin tai organisaatiotunnukset) terveyskyla.fi/ammattilaiset