Ajankohtainen

Esteetön ympäristö helpottaa arkea ja kannustaa liikkumaan

Julkaistu 19.5.2022 7.00

Kansainvälistä esteettömyys- ja saavutettavuuspäivää vietetään 19.5.2022. Tämän vuoden teema on ”Yhdenvertaiset liikuntamahdollisuudet”.

​​​

Esteettömyydestä hyötyvät kaikki, toisille se on välttämätöntä omatoimisuuden turvaamiseksi. Rakennettu ympäristö, kulkuvälineet, palvelut ja niissä tehdyt ratkaisut sekä asenteet voivat osaltaan lisätä tai vähentää esteettömyyttä. Kun julkiset palvelut ja ympäristö suunnitellaan esteettömiksi, siitä hyötyvät kaikki. Esteettömyys lisää yhdenvertaisuutta.

Pienet asiat voivat lisätä kodin esteettömyyttä

Uusissa asuinrakennuksissa esteettömyys tulisi huomioida jo rakennusvaiheessa. Kotona esteettömyyttä voi myös parantaa itse. Kiinnittämällä huomiota kodin järjestykseen voi sujuvoittaa ja helpottaa kotona toimimista ja liikkumista.

Lue Kuntoutumistalosta, millaisilla asioilla voit esimerkiksi vaikuttaa oman kodin ja kotiympäristön esteettömyyteen ja turvallisuuteen.

Liikkuminen onnistuu esteettömässä ympäristössä

Esteettömät ympäristöt, apuvälineet ja soveltavat tavat liikkua mahdollistavat liikkumisen ja liikunnan harrastamisen kaikille. Tutustu kuntoutumistalosta löytyviin oppaisiin.