Ajankohtainen

Elinsiirtotalo, Miestalo ja Tutkimukseen tulijan talo avattu

Julkaistu 29.8.2018 10.00

Mitä erilaissa elinsiirroissa tapahtuu? Miten elää täyttä miehen elämään vaivoista huolimatta? Kuinka valmistautua laboratorio- ja kuvantamistutkimuksiin? Näiden kysymysten kanssa voi nyt piipahtaa Terveyskylän uusissa taloissa.

​​​​


Elinsiirtotalossa on tietoa elinluovutuksesta ja elinsiirroista, tutkimuksista ennen elinsiirtolistalle pääsyä sekä siirron jälkeisestä hoidosta.  Sivuilla käsitellään niin munuaisten, maksan, haiman, suolen, keuhkojen kuin sydämenkin siirtoa.  Talo tarjoaa myös vertaistukea.  

-Terveyskylän Elinsiirtotalo tuo ammattilaisten tuottamaa luotettavaa tietoa elinsiirroista tavalliselle lukijalle selkeällä kielellä, kertoo Elinsiirtotalon projektipäällikkö, elinsiirtokirurgi, LT Arno Nordin HYKS Vatsakeskuksesta. 

Miestalo sisältää tietoa miehen sukuelinten sairauksista ja vammoista, hormoneista ja hedelmällisyydestä, eturauhasen ongelmista ja virtsavaivoista. Tietoa löytyy myös erilaisista apuvälineistä ja hoitotarvikkeista. 

- Miestalon rakenne on selkeä, monipuolinen ja tietoa on helppo löytää. Sivustolla tuodaan myös esille miehen henkinen hyvinvointi ja parisuhteen tuen merkitys. Vaivoista huolimatta mies voi elää täyttä miehen elämää, Miestaloa KYSissä rakentanut projektikoordinaattori Merja Ålander kertoo. 

Tutkimukseen tulijan talo sisältää tietoa laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista ja niihin valmistautumisesta. Oma osionsa on myös lasten tutkimuksille ja tutkimuksia jännittäville.

 - Lähes kaikki suomalaiset käyvät laboratorio- ja ​kuvantamistutkimuksessa jossain elämänsä vaiheessa. Tutkimukset ovat hyvin erilaisia ja myös niihin valmistautuminen vaihtelee. Toivomme, että sisällöistä on apua ja tukea tutkimukseen tulijalle tai omaisille, kertovat talon projektipäällikkö Kaisa Tyni HUS Kuvantamisesta ja erikoissuunnittelija Marjo Tolppanen HUSLABista. ​