Ajankohtainen

Diabetestalo on julkaistu englanniksi ja ohjausvideoihin on lisätty uusia kieliä

Julkaistu 26.2.2024 10.00

Englanninkielisestä Diabetestalosta (Diabeteshub) löydät lähes kaikki samat materiaalit kuin suomenkielisestä. Talon ohjausvideoihin on myös lisätty tekstityksiä venäjäksi, arabiaksi, somaliksi, viroksi ja ranskaksi.

Vuoden 2023 suurin Diabetestalon uudistusprojekti on saatu päätökseen ja Diabetestalon ajantasaiset materiaalit ovat nyt saatavilla suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi. Englanninkielisiä diabetes-materiaaleja on pitkään toivottu suomalaisen terveydenhuollon kentän kontekstiin ja tämän käännöstyön toteuttaminen on ollut Diabetestalon kehittäjien ja ylläpitäjien yhteinen tahtotila Talon perustamisesta asti. Diabetestalon materiaalien saavutettavuus eri kieliryhmissä tulee myös jatkossa olemaan tärkeässä osassa Talon kehitystyössä.

Englanninkielinen Diabeteshub sisältää kaikki suomenkielisen Talon materiaalit (yli 300 artikkelisivua diabetekseen, lisäsairauksiin, tukeen ja omahoitoon liittyvistä aiheista), pois lukien Kokemustarinoita diabeteksesta sekä Diabetesliiton palveluiden esittelyn. Uuteen englanninkieliseen Diabetestaloon voit tutustua osoitteessa:

Kaikista Diabetestalon videoista löydät suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset tekstitykset. Seuraaviin videoihin on nyt myös lisätty tekstitykset venäjäksi (RU), arabiaksi (AR), somaliksi (SO), viroksi (ET) sekä ranskaksi (FR): Hiilihydraattien ja ateriainsuliinin arviointi, Hiilihydraattilähteiden tunnistaminen, Insuliinin pistäminen, Tietoa diabeteksesta, Verensokerin mittaamisen ohjaus. Videoihin voit tutustua osoitteessa: www.terveyskyla.fi/diabetestalo/diabeteksen-ohjausvideot. Käynnistettyäsi videon voit vaihtaa tekstityksiä videon oikean alareunan CC-painikkeesta.