Ajankohtainen

4 vinkkiä: Näin ylläpidät hyvinvointia koronaviruksen aikana

Julkaistu 1.4.2020 0.00

Koronavirus ja siihen liittyvät toimet muuttavat arkea, mutta hyvinvointia voi ja kannattaa vaalia myös poikkeusoloissa.

Viruksen aiheuttamassa epävarmassa tilanteessa auttaa, kun keskittää voimavarat asioihin, joihin on mahdollista vaikuttaa. Omaa jaksamista voi edistä​ä esimerkiksi riittävällä unella, rentoutushetkillä ja pitämällä yhteyttä ystäviin.

Tässä lisäksi neljä vinkkiä, joilla hoidat sekä kehoa että mieltä:

1. Aseta itsellesi päivittäinen hyvinvointitavoite

Selkeät ja realistiset tavoitteet kannustavat toimimaan. Tavoite voi olla esimerkiksi kasvisten syöminen joka aterialla, päivittäinen kävelylenkki tai uniajan lisääminen kahdeksaan tuntiin yössä. Itsehoitovinkkejä löydät Painonhallintatalon sivuilta.

2. Kuulostele jaksamista

Haastavassa tilanteessa tarkastele omaa jaksamista. Terveyskylän koronabotista löytyy henkisen tuen ohjelma, joka auttaa käsittelemään virustilanteen aiheuttamaa huolta ja ahdistusta.

Tietoista läsnäoloa ja mon​ia muita taitoja voi harjoitella Oivamieli-sivustolla.

3. Lautaselle väriä ja vitamiineja

Varmista, että syöt monipuolista ja vitamiinirikasta ruokaa. Jos syöt nyt vähän kasviksia, lisää käyttöä asteittain: leivälle paprikaa tai kurkkua, välipalaksi hedelmä ja lounaalle reilumpi annos salaattia. Jos määrä on jo riittävä, panosta laatuun ja nauti päivän aikana viittä eri väriä.

4. Liiku luovasti

Kun harrastukset ovat tauolla, pitää keksiä uusia liikkumistapoja. Reippaile luonnossa ja havainnoi vuodenajan vaihtumista. Kotona kaiva esiin jumppanauhat, hulavanteet tai muut kuntoiluvälineet.

Alla ohjeita ja inspiraatiota.