Tatu ry

TATU ry on tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneiden tai sairastuneiden lasten ja nuorten (alle 30v.) sekä heidän läheistensä valtakunnallinen tukiyhdistys.

​​​​ TATU ry on perustettu vuonna 2001. Toiminnan tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten sekä heidän läheistensä asemaa​ ja osallisuutta muuttuneessa elämäntilanteessa.

TATU ry:n toimintamuotoja ovat ohjaus ja tuki perheille, kurssitoiminta, vertaistukitoiminta sekä vaikuttamistoiminta yhteistyössä toisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa. TATU ry koordinoi tapaturmaisesti vammautuneiden sekä hoito/potilasvahingon kautta vammautuneiden tai​ sairastuneiden lasten ja nuorten sekä heidän läheistensä vertaistukitoimintaa. Vertaistuki voi toteutua tapaamisena vertaisen kanssa ohjatusti, vertaistapaamisissa tai verkossa TATU-chat ryhmissä.

Tietoa, tukea ja toivoa löytyy aivovamman saaneille lasten perheille palvelupolkumalli -portaalista ja nuorille uudistuneesta tartutulevaisuuteen -portaalista.

TATU ry järjestää vuosittain sopeutumisvalmennuskursseja traumaattisen aivovamman saaneille ja liikenteessä vammautuneille lapsille Kunnonpaikas​sa Siilinjärvellä. Kurssit on tarkoitettu perheille, joissa on 4–12-vuotias aivovamman saanut lapsi. Kursseille voi osallistua koko perhe.

Lisäksi yläkouluikäisille nuorille järjestetään eri puolella Suomea vuos​ittainen Mitä peruskoulun jälkeen -kurssi sekä nuorill​e aikuisille (16-29v.) Oma suunta -kurssi osittain yhdessä läheisen kanssa.

Lisätietoa:


Edelline​n sivu

 


 

Kyllä

Päivitetty  4.2.2020