Tays Neuroalat

Tays hoitaa neurologisia ja neurokirurgisia potilaita niin sairauden akuutissa vaiheessa kuin pitkäaikaisten sairauksien ongelmatilanteissa ja tukee toimintakykynsä menettäneiden tai vammautuneiden potilaiden kuntoutumista.


 

Taysissa neuroalojen palveluihin kuuluvat neurologian ja neurokirurgian poliklinikoiden, vuodeosastojen ja leikkausyksikön toiminta sekä kuntoutus. Hoidamme potilaita, joilla on aivojen, selkäytimen, ääreishermoston tai lihasten sairauksia.

Neuroalojen potilaita hoidetaan Taysissa kolmessa sairaalassa: Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä ja Tays Valkeakoskella.

Valkeakoskella on AVH kuntoutusta ja yleispoliklinikkatoimintaa. Hatanpäällä on neurologista kuntoutusta, vuodeosastohoitoa ja yleispoliklinikkatoimintaa. Keskussairaalaan on keskitetty päivystyksellinen sekä vaativa poliklinikka- ja vuodeosastohoito.

Neurokirurgia

Neurokirurgit huolehtivat mm. aivo- ja selkäydinvammapotilaiden akuuttihoidosta, keskushermoston kasvainten leikkaushoidosta sekä kaularangan alueen leikkaushoidosta. Syväaivostimulaation hoitoarviot ja laiteasennukset tehdään yhdessä neurologien kanssa mm. Parkinsonin tautia tai epilepsiaa sairastaville. Neurokirurgista leikkaustoimintaa on sekä Tays Keskussairaalassa että Tays Valkeakoskella.

Neurologia ja kuntoutus

Neurologian alalla Tays tarjoaa sekä akuuttia että kuntouttavaa hoitoa. Aivoverenkierron häiriöitä, kohtauksellisia oireita kuten epilepsiaa tai migreeniä, ja keskushermoston tulehduksellisia tai rappeumasairauksia hoidamme päivittäin. Erityisosaamista vaativia poliklinikoita on mm. kipu- ja lihastautipotilaille. Taysin lihastautien tutkimuskeskus on osa eurooppalaista osaamiskeskusverkostoa.

Akuuteissa sairauskohtauksissa Tays palvelee ympäri vuorokauden myös lähimpiä keskussairaaloita kuten vaikeissa aivoverenkierron häiriöissä.

Valtakunnallisesti keskitettynä toimintana huolehdimme selkäydinvammaisten kuntoutuksesta.

 

Kyllä

Päivitetty  27.7.2018