Ajankohtainen

Parkinsonin tautia sairastava - Osallistu kyselyyn digitaalisista laitteista Parkinson-potilaille

Julkaistu 19.12.2023 7.00

Kyselyllä selvitetään Parkinsonin tautia sairastavien mielipiteitä ja näkemyksiä erilaisten digitaalisten laitteiden soveltuvuudesta sairauden seurantaan.

Älypuhelimet, erilaiset puettavat laitteet ja kamerat tarjoavat uusia mahdollisuuksia saada tarkempaa tietoa Parkinsonin taudin oireista ja sitä sairastavan voinnista. Laitteista saatavat tiedot voivat tukea lääkäreitä sairauden hoidossa. Koska laitteita on paljon erilaisia, on tärkeää määrittää, mitkä ominaisuudet kiinnostavat eniten Parkinsonin tautia sairastavaa ja soveltuvat sujuvasti jokapäiväiseen elämään.

Mielipiteelläsi on väliä

HUS tekee tutkimusta osana eurooppalaista kehittämishanketta saadakseen selville Parkinsonin tautia sairastavien mieltymyksiä etäseurantalaitteista, ja miten ne voidaan räätälöidä elämäntyyliin sopivaksi. Palaute ohjaa lääketieteen ammattilaisia suosittelemaan sopivimpia laitteita potilaille.

Osallistu kyselyyn Parkinsonin taudin hoidon kehittämiseksi - sinun näkemyksesi on keskeinen!

Kyselyn tiedot

Kysely on tarkoitettu Parkinsonin tautia sairastaville. Kyselytutkimukseen kuluu aikaa noin 20 minuuttia. Tutkimuskysely täytetään verkkolomakkeelle, jonka linkki on tämän uutisen lopussa. Osallistuminen on anonyymiä.

Tutkimusryhmä: HUSin vastuullinen tutkija on Laura Mäkitie, LT, neurologian erikoislääkäri. Tutkimusta johtaa Erasmus yliopisto Hollannista. Mikäli kaipaat lisätietoja, voit olla yhteydessä HUSin tutkimusryhmään sähköpostitse aiccelerate@hus.fi. Tutkimus on osa Aiccelerate-hanketta.

Tästä pääset kyselyyn:

Voit lukea lisää lääkäreiden tuottamaa tietoa Parkinsonin taudista, sen oireista ja hoidosta Aivotalosta.