Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​​​

 

 

Aivotalosta julkaistu uusi ruotsinkielinen käännöshttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/aivotalosta-julkaistu-uusi-ruotsinkielinen-käännösAivotalosta julkaistu uusi ruotsinkielinen käännös12.10.2023 4.00.00Aivotalosta on julkaistu ajantasainen ruotsinkielinen käännös. Hjärnhuset on oiva palvelu kaikille, jotka kaipaavat tietoa aivoterveydestä ruotsin kielellä.
Syyskuussa vietettävä migreeniviikko jakaa tietoa migreenistä teemalla "ota migreeni vakavasti"https://www.terveyskyla.fi/ajankohtaista/syyskuussa-vietettava-migreeniviikko-jakaa-tietoa-migreenista-teemalla-ota-migreeni-vakavastiSyyskuussa vietettävä migreeniviikko jakaa tietoa migreenistä teemalla "ota migreeni vakavasti"11.9.2023 9.00.00Migreeniä esiintyy noin 10 prosentilla aikuisista. Suomen Migreeniyhdistyksen järjestämää migreeniviikkoa vietetään 11. – 17. syyskuuta ja Euroopan migreenipäivää 12. syyskuuta.
Tavallinen virus on paljastunut MS-taudin puhkeamisen yhdeksi syyksihttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/tavallinen-virus-on-paljastunut-ms-taudin-puhkeamisen-yhdeksi-syyksiTavallinen virus on paljastunut MS-taudin puhkeamisen yhdeksi syyksi20.3.2023 5.00.00Käänteentekevä löydös antaa uutta suuntaa tutkimukselle ja voi johtaa ennaltaehkäisevän rokotteen kehittämiseen.
Uusi tietopaketti muistisairauksista tarjoaa kattavasti tietoahttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/uusi-tietopaketti-muistisairauksista-tarjoaa-kattavasti-tietoaUusi tietopaketti muistisairauksista tarjoaa kattavasti tietoa22.2.2023 11.00.00Aivotalossa on julkaistu muistisairauksista laaja sisältökokonaisuus, josta löytyy tietoa muistisairauksien riskitekijöistä, oireista, diagnostiikasta sekä hoidosta.
Toiminnalliset.fi-sivuilta tietoa toiminnallisesta neurologisesta häiriöstähttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/toiminnalliset-fi-sivuilta-tietoa-toiminnallisesta-neurologisesta-häiriöstäToiminnalliset.fi-sivuilta tietoa toiminnallisesta neurologisesta häiriöstä16.1.2023 5.00.00Toiminnallisia neurologisia oireita ei aina osata tulkita oikein, vaikka ne ovat todellisia potilaille ja myös varsin tavallisia.
Juuri julkaistu tutkimus: Tupakointi ja verenpainetauti lisäävät raskausaikaisen lukinkalvonalaisen verenvuodon vaaraahttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/juuri-julkaistu-tutkimus-tupakointi-ja-verenpainetauti-lisäävät-raskausaikaisen-lukinkalvonalaisen-verenvuodon-vaaraaJuuri julkaistu tutkimus: Tupakointi ja verenpainetauti lisäävät raskausaikaisen lukinkalvonalaisen verenvuodon vaaraa28.11.2022 5.55.00Suomalaistutkimuksessa kerättiin väestöpohjaista tietoa raskaus- ja lapsivuodeaikana sairastetusta lukinkalvonalaisesta verenvuodosta eli SAV:sta.
Neuropsykologinen nettikuntoutus löytyy nyt myös ruotsiksihttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/neuropsykologinen-nettikuntoutus-löytyy-nyt-myös-ruotsiksiNeuropsykologinen nettikuntoutus löytyy nyt myös ruotsiksi20.9.2022 8.50.00Ruotsinkielisen version myötä aiempaa useampi potilas saa palvelun käyttöön omalla äidinkielellään.
Aivotalon narkolepsiasisältö nyt ruotsiksihttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/aivotalon-narkolepsiasisältö-nyt-ruotsiksiAivotalon narkolepsiasisältö nyt ruotsiksi27.6.2022 11.00.00Aivotalon narkolepsiasisältö löytyy nyt myös Hjärnhusetista!
Suurin osa Aivotalon sisällöstä on uudistettuhttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/suurin-osa-aivotalon-sisällöstä-on-uudistettuSuurin osa Aivotalon sisällöstä on uudistettu21.4.2022 4.45.00Aivotalon Aivovammat-, Päänsärky- sekä Parkinsonin tauti -sivut ovat kokeneet uudistuksen. Käyttäjäystävälliset sivut tarjoavat runsaasti ajan tasalla olevaa tietoa.