Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​

 

 

Tavallinen virus on paljastunut MS-taudin puhkeamisen yhdeksi syyksihttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/tavallinen-virus-on-paljastunut-ms-taudin-puhkeamisen-yhdeksi-syyksiTavallinen virus on paljastunut MS-taudin puhkeamisen yhdeksi syyksi20.3.2023 5.00.00Käänteentekevä löydös antaa uutta suuntaa tutkimukselle ja voi johtaa ennaltaehkäisevän rokotteen kehittämiseen.
Uusi tietopaketti muistisairauksista tarjoaa kattavasti tietoahttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/uusi-tietopaketti-muistisairauksista-tarjoaa-kattavasti-tietoaUusi tietopaketti muistisairauksista tarjoaa kattavasti tietoa22.2.2023 11.00.00Aivotalossa on julkaistu muistisairauksista laaja sisältökokonaisuus, josta löytyy tietoa muistisairauksien riskitekijöistä, oireista, diagnostiikasta sekä hoidosta.
Toiminnalliset.fi-sivuilta tietoa toiminnallisesta neurologisesta häiriöstähttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/toiminnalliset-fi-sivuilta-tietoa-toiminnallisesta-neurologisesta-häiriöstäToiminnalliset.fi-sivuilta tietoa toiminnallisesta neurologisesta häiriöstä16.1.2023 5.00.00Toiminnallisia neurologisia oireita ei aina osata tulkita oikein, vaikka ne ovat todellisia potilaille ja myös varsin tavallisia.
Juuri julkaistu tutkimus: Tupakointi ja verenpainetauti lisäävät raskausaikaisen lukinkalvonalaisen verenvuodon vaaraahttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/juuri-julkaistu-tutkimus-tupakointi-ja-verenpainetauti-lisäävät-raskausaikaisen-lukinkalvonalaisen-verenvuodon-vaaraaJuuri julkaistu tutkimus: Tupakointi ja verenpainetauti lisäävät raskausaikaisen lukinkalvonalaisen verenvuodon vaaraa28.11.2022 5.55.00Suomalaistutkimuksessa kerättiin väestöpohjaista tietoa raskaus- ja lapsivuodeaikana sairastetusta lukinkalvonalaisesta verenvuodosta eli SAV:sta.
Neuropsykologinen nettikuntoutus löytyy nyt myös ruotsiksihttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/neuropsykologinen-nettikuntoutus-löytyy-nyt-myös-ruotsiksiNeuropsykologinen nettikuntoutus löytyy nyt myös ruotsiksi20.9.2022 8.50.00Ruotsinkielisen version myötä aiempaa useampi potilas saa palvelun käyttöön omalla äidinkielellään.
Aivotalon narkolepsiasisältö nyt ruotsiksihttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/aivotalon-narkolepsiasisältö-nyt-ruotsiksiAivotalon narkolepsiasisältö nyt ruotsiksi27.6.2022 11.00.00Aivotalon narkolepsiasisältö löytyy nyt myös Hjärnhusetista!
Suurin osa Aivotalon sisällöstä on uudistettuhttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/suurin-osa-aivotalon-sisällöstä-on-uudistettuSuurin osa Aivotalon sisällöstä on uudistettu21.4.2022 4.45.00Aivotalon Aivovammat-, Päänsärky- sekä Parkinsonin tauti -sivut ovat kokeneet uudistuksen. Käyttäjäystävälliset sivut tarjoavat runsaasti ajan tasalla olevaa tietoa.
Aivotalon epilepsiasisältö uusittuhttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/aivotalon-epilepsiasisältö-uusittuAivotalon epilepsiasisältö uusittu18.3.2022 7.00.00Aivotalon epilepsiatieto on päivitetty ajantasaiseksi ja saavutettavaksi.
Suomalaistutkimus: Tupakoivilla naisilla seulonnassa yllättävän paljon aivovaltimopullistumiahttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/suomalaistutkimus-tupakoivilla-naisilla-seulonnassa-yllättävän-paljon-aivovaltimopullistumiaSuomalaistutkimus: Tupakoivilla naisilla seulonnassa yllättävän paljon aivovaltimopullistumia20.1.2022 9.55.00Hiljattain julkaistu HUSin ja Helsingin Yliopiston seulontatutkimus löysi poikkeuksellisen paljon aneurysmia tupakoivilta naisilta.
Kattava geenitestaus kannattaa aikuisten neurologisten harvinaissairauksien diagnostiikassahttps://www.terveyskyla.fi/aivotalo/ajankohtaista/kattava-geenitestaus-kannattaa-aikuisten-neurologisten-harvinaissairauksien-diagnostiikassaKattava geenitestaus kannattaa aikuisten neurologisten harvinaissairauksien diagnostiikassa22.12.2021 7.15.00Koko perimän laajuinen DNA-tutkimus voi olla kustannustehokas tapa selvittää oireiden syy aikuisten hermostosairauksissa.